Ingredients:
One large or two small cucumbers, peeled and cut into small cubes
1 garlic clove, pressed
500ml of plain yogurt
200 ml of water
½ bunch of fresh dill, finely chopped
3 tablespoons of crushed walnuts
30 ml olive oil
Preparation:
In a large bowl dilute the yogurt with water and add the rest of the ingredients – the cubed cucumbers, oil, dill and walnuts. Stir well. Salt to the taste and put it in the fridge to cool for half an hour.
Тараторът е традиционна българска храна, която замества супата. Това е освежително ястие, което се приготвя от традиционното българско кисело мляко и свежа краставица за 5-6 минути. То е лесно и бързо за правене, но много здравословно и с малко калории.
Продукти:
Една голяма или две малки краставици, обелени и нарязани на дребни кубчета
1 скилитка чесън, смачкана
500 мл кисело мляко
200 мл вода
½ връзка пресен копър, нарязан на дребно
3 супени лъжици надробени орехи
30 мл зехтин
Приготвяне:
В голяма купа се разбива киселото мляко с водата и се добавят останалите съставки – нарязаните краставици, олиото, копъра и орехите. Разбърква се добре. Посолява се на вкус и се охлажда в хладилника за половин час.
No comments:
Post a Comment